Daňový úrad sa pre rekonštrukciu sťahuje do dočasných priestorov

28.11.2008 Sabinov

Sabinov 28. novembra (TASR) - Daňový úrad v Sabinove sa pre komplexnú rekonštrukciu budovy na Ružovej ulici dočasne presťahuje do priestorov internátu Strednej odbornej školy na ulici SNP.
\"Sťahovanie bude prebiehať od 4. do 8. decembra. Chcel by som upozorniť občanov, že úrad nebude počas troch pracovných dní vybavovať stránky, pretože prebehne samotný presun, ako aj inštalácia počítačových databáz v kanceláriách. Prevádzka bude v dočasných priestoroch na prvom poschodí internátu kompletne obnovená 9. decembra, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Daňového úradu v Sabinove Jozef Saxa. O tejto skutočnosti už vedenie úradu listom informovalo obecné samosprávy v okrese a oznamy by mali občania nájsť vyvesené na úradných tabuliach jednotlivých obcí. Súčasná korešpondenčná adresa úradu zostáva nezmenená, všetky ďalšie potrebné informácie môžu klienti nájsť aj na webových stránkach Daňového riaditeľstva (DR) SR.
O rekonštrukcii dvojpodlažnej budovy úradu, ktorá sa nachádza v pamiatkovej zóne historického centra Sabinova sa uvažovalo už od roku 2000 pre morálne zastarané priestory, zatekajúcu strechu a nevyhovujúce hygienické podmienky. Rozhodnutie o prestavbe prijalo vedenie DR SR v minulom roku a na tieto účely vyčlenilo približne 12 miliónov Sk (398.327 eur). Počas deviatich mesiacov realizácie projektu dôjde k viacerým stavebným úpravám, ktoré odstránia zatekanie strechy a problémy so statikou. V rámci rekonštrukcie sa uskutoční výmena plochej strechy za sedlovú, pod ktorou vybudujú nové podkrovné priestory a budova tak získa ďalšie podlažie. Administratívna časť, ktorá je určená na vybavovanie stránok, bude sídliť na prízemí, kde má byť klientom k dispozícii aj novozriadená kancelária prvého kontaktu. Budova bude v súlade s európskymi normami vybavená bezbariérovým prístupom. V záverečnej etape sa uskutoční celková úprava vonkajšej fasády a okolia tak, aby estetický vzhľad objektu korešpondoval s pamiatkovou zónou mesta.
Daňový úrad Sabinov v súčasnosti zamestnáva 26 pracovníkov, ktorý sa starajú o správu a kontrolu daní v 43 obciach tohto okresu.
 

Vyberte región